Резервиране по телефона: (800) 745-9784

Често задавани въпроси

За да се придвижите по-бързо до темата, която Ви интересува, изберете една от следващите категории.

Категория

Процес на резервация

Как да си резервирам стая?

Как да си резервирам стая?

Нашият резервационен процес е изключително опростен. Изберете или впишете желания град, задайте датите на пристигане и заминаване и задайте броя гости. Кликнете върху бутона „Търсене на налични хотели” (единствено хотели, в които има свободни стаи), „Търсене на ваканционни имоти под наем” или „Разглеждане на всички хотели” (всички хотели в дадения град, независимо от това дали в тях има свободни места). Имате възможност да търсите и по име на хотел в дадения град. На екрана ще се появи списък на хотели или ваканционни имоти под наем. За повече информация, кликнете върху името на съответното място за настаняване или върху връзката за повече информация.

 • След като типовете стаи и цените се появят на екрана Ви, ще имате възможност да изберете желаната от Вас цена, прочитайки информацията за стаята в центъра на екрана и кликвайки върху бутона „Резервирай”, разположен в дясно на екрана.
 • След избирането на желания от Вас тип стая, ще бъдете насочени към формуляра „Защитена заявка за резервация”. На този етап ще трябва да прегледате „Информация за резервацията” и да попълните липсващата информация в секцията „Информация за госта”. Уверете се, че името и е-мейл адресът Ви са правилно изписани.
 • След като попълните цялата необходима информация, натиснете бутона „Потвърди резервацията”.
 • В случай, че се налага допълнителна кореспонденция, преди потвърждаване на резервацията, служител на отдел „Обслужване на клиенти” ще Ви отговори чрез е-мейл в рамките на 24 часа.

Мога ли да укажа желаната от мен локация на стаята (предпочитан етаж, до басейна и т.н.)?

Мога ли да укажа желаната от мен локация на стаята (предпочитан етаж, до басейна и т.н.)?

Ако мястото за настаняване приема отправянето на специални изисквания, на резервационния формуляр ще има поле, в което ще можете да впишете своите специални изисквания и да ги отправите към хотела. Персоналът на хотела ще положи всички усилия да изпълни Вашите специални изисквания. Ние не можем да гарантираме, че Вашите изисквания ще бъдат изпълнени, тъй като те ще са обект на наличност.

Посочената цена за стая, цена на човек ли е или цена на нощ?

Посочената цена за стая, цена на човек ли е или цена на нощ?

Всички цени са цени на нощ и, ако не е упоменато друго, са базирани на настаняване на две лица в стая. Внимателно преглеждайте описанията на стаите и методите за ценообразуване, за да сте сигурни, че в стаята която избирате могат да се настанят всички лица, пътуващи с Вас. Всички допълнителни възрастни или деца, извън обявените нива на заетост на съответната стая, биха могли да бъдат обект на допълнително заплащане по усмотрение на съответното място за настаняване. При някои ценови оферти може да се изисква специфична идентификация. Нашата такса за резервация, данъците и другите допълнителни такси, налагани от хотела, не са включени.

Има ли специални отстъпки?

Има ли специални отстъпки?

Много от участващите хотели предлагат „Специални Интернет Цени” на нашите потребители. Тези оферти предлагат значителни отстъпки. Вижте: „Какво е Специална Интернет Цена?”.

Би трябвало да получа цена с отстъпка? Как да постигна това?

Би трябвало да получа цена с отстъпка? Как да постигна това?

Указаните на екрана цени са единствените, които са налични на този сайт за резервации. Тези ценови оферти биха могли да включват правителствени, корпоративни или възрастови намаления. Може да се нуждаете от специфична документация при регистрацията, за да потвърдите, че имате право на съответното намаление. Моля, не очаквайте да получите подобна цена при регистрация, без наличието на надлежна идентификация, дори и да сте избрали да резервирате онлайн.

Има ли списъци на чакащите за хотелите, в които всички свободни места са продадени?

Има ли списъци на чакащите за хотелите, в които всички свободни места са продадени?

В определени случаи Eurobookings.com може да прави резервации за места за настаняване, в които всички места са продадени. Често местата за настаняване, за които има валидна „Специална Интернет Цена” осигуряват разпродаване на наличността. Ако желаете да бъде включени в листа на чакащите, ще трябва да се свържете директно със съответното място за настаняване.

Кредитни карти

Безопасно ли е да използвам своята кредитна карта?

Безопасно ли е да използвам своята кредитна карта?

Да. Приемаме това много сериозно. За да осигури Вашата сигурност, Eurobookings.com използва защитен търговски сървър, който криптира номера на кредитната карта и го кодира в непотребна форма.

%0% (%1%)

Какви типове кредитни карти се приемат за гаранция/ депозит?

Какви типове кредитни карти се приемат за гаранция/ депозит?

Типовете кредитни карти, които се приемат за осигуряване на гаранция/ депозит, ще бъдат отбелязани на информационната страница, описваща хотела.

Номерът на кредитната ми карта е верен, но хотелът не я приема. Защо?

Номерът на кредитната ми карта е верен, но хотелът не я приема. Защо?

Има няколко възможности:

 • Видът на Вашата карта не се приема от хотела.
 • Датата на валидност на картата предшества датата на резервацията.
 • Достигнали кредитния си лимит.
 • Има компютърна грешка.

Потвърждаване на резервация

Какво се случва, когато направя резервация?

Какво се случва, когато направя резервация?

Заявката за резервация препраща към нов екран, показващ Номер на заявка, който трябва да се пази и да бъде използван при всяка бъдеща кореспонденция с Eurobookings.com. Може да Ви бъде предоставен също и Номер за потвърждение на резервацията. В допълнение, в рамките на от 2 до 4 часа, всички резервации ще бъдат последвани от е-мейл със същия Номер на заявката, ако има такъв, Номер за потвърждение на резервацията.

Колко време ще отнеме на Eurobookings.com да отговори на моята заявка за резервация?

Колко време ще отнеме на Eurobookings.com да отговори на моята заявка за резервация?

Всички заявки за резервация препращат към нов екран, показващ Номер на заявката, който трябва да се пази и да бъде използван при всяка бъдеща кореспонденция с Eurobookings.com. В допълнение, в рамките на от 2 до 4 часа, всички резервации ще бъдат последвани от е-мейл със същия Номер на заявката, съдържащ статуса на Вашата резервация.

Ако не получите имейл, моля, изпратете имейл с данните за резервацията си до поддръжка на клиенти.

Как да проверявам своята заявка за дадено място за настаняване?

Как да проверявам своята заявка за дадено място за настаняване?

Можете да прегледате Вашата резервация, използвайки връзката „Моята резервация”. Никога не се колебайте да се свържете с нас по всякакви въпроси, свързани с Вашата заявка. За осигуряване на възможно най-бързо обслужване, моля, цитирайте в запитванията си своя „Номер на резервация”, който ще получите след потвърждението на Вашата резервация.

Нямам много време да чакам за потвърждение. Какво мога да направя?

Нямам много време да чакам за потвърждение. Какво мога да направя?

Обикновено, повечето резервации се извършват в реално време и би трябвало да получите своето потвърждение в рамките на няколко секунди. Ще бъдете уведомени за статуса на Вашата резервация в рамките на от 2 до 4 часа. Въпреки това, обаче, е възможно да има забавяния. В подобни случаи, Вие ще получите е-мейл от нас, без номер за потвърждение. Когато получим потвърждение от мястото за настаняване, то ще Ви бъде изпратено по е-мейл. В случай, че има специално изискване или промяна на цената, асоциирана с Вашата резервация, молбата ще бъде препратена за обработка на служител от отдел „Обслужване на клиенти”. Можете да се свържете директно с нас.

Кога резервацията ми ще бъде получена в хотела?

Кога резервацията ми ще бъде получена в хотела?

 • Специални Интернет Цени Цени:
  Вашето име няма да бъде в системата на хотела по-рано от 72 часа преди датата на Вашето пристигане. Бъдете сигурни, обаче, че Вашата стая е резервирана; хотелът не знае единствено, че точно Вие сте лицето, което ще бъде настанено в нея.
 • „Допълнителни Цени”:
  Отнема минимум 24 часа, преди Вашите детайли да достигнат компютърната система на съответното място за настаняване. Бъдете сигурни, обаче, че Вашата стая е резервирана; хотелът просто все още няма да е вписал в системата си Вашите детайли.

След като направя своята резервация, ще получа ли писмено потвърждение от хотела?

След като направя своята резервация, ще получа ли писмено потвърждение от хотела?

Не. Потвърждението по е-мейл, което ще получите от Eurobookings.com е всичко, от което ще имате нужда. Тя показва Вашия Eurobookings.com Номер на заявка, информацията за хотела, цената, номера за потвърждение и политиката на хотела по отношение на анулиране на резервации.

Анулиране

Каква е политиката за анулиране на резервацията ми?

Каква е политиката за анулиране на резервацията ми?

"Когато попълвате Защитения формуляр за резервация, Политиката по отношение на анулирането на резервации ще бъде отбелязана в червено или ще има връзка, на която да прочетете политиката за анулиране на резервации. Тази политика е различна за различните места за настаняване, така че трябва внимателно да четете всяка една. По принцип, общите положения са, че трябва анулирате стаята(ите) до от 4 или 6 часа след обяд на датата на пристигане или 24, 48 или 72 часа преди заявената дата на пристигане; въпреки това, обаче, това са само общи положения и специфичната политика на съответното място за настаняване ще има превес. По принцип няма да Ви бъде начислявана неустойка от страна на мястото за настаняване, ако анулирате резервацията преди крайния срок. Анулиране след определения гратисен период ще води до начисляването на такса за неустойка от страна на мястото за настаняване. Някои резервации не подлежат на връщане на заплатената сума и не могат да бъдат анулирани след осъществяване на резервация. Ако анулирането на резервацията е извън определения период, може да Ви бъде начислена такса в размер на цената на една нощувка, включително такса за възстановяване на данъци и такси за обслужване. Моля, четете специфичните политики по отношение на анулиране на резервации на всяко място за настаняване, цитирана на сайта и във всички е-мейли, касаещи Вашата резервация. "

Как да анулирам дадена резервация?

Как да анулирам дадена резервация?

Използвайте връзката „Моята резервация”, налична в началната страница.

Refunds on hotel bookings

Refunds on hotel bookings

How it works

 1. When you cancel a refundable booking, we will process your refund within 24 hours.
 2. Your bank may take 7 days to post the credit back to your account, and 2 billing cycles to show on your statement.
 3. If you cancel a non-refundable hotel room, we cannot issue you a refund and the hotel may charge you a cancellation fee.
 4. To check the status of your refund / credit, contact your bank / credit card company 7 days after we process your refund.

Типове стаи

Какво се случва, ако в дадена стая ще има повече от двама възрастни?

Какво се случва, ако в дадена стая ще има повече от двама възрастни?

Повечето хотели позволяват отсядането на допълнителен гост в стаите при допълнително заплащане (обикновено в рамките на от $ 5.00 до $ 20.00 на човек). Някои хотели и повечето ваканционни имоти имат ограничение по отношение на това колко гости могат да отсядат в дадена стая. Това може да е отбелязано на информационната страница на съответното място за настаняване.

Децата ни ще са с нас… те безплатно ли се настаняват?

Децата ни ще са с нас… те безплатно ли се настаняват?

По принцип, деца под 12 годишна възраст се настаняват безплатно в стаята на своите родители, използвайки наличната леглова база. Възрастовата граница е различна в зависимост от специфичната политика на хотела. Това може да бъде отбелязано на страницата на хотела.

Има ли налични сгъваеми легла/ кошари?

Има ли налични сгъваеми легла/ кошари?

Повечето хотели и ваканционни имоти под наем предлагат сгъваеми легла и кошари (обикновено с допълнително заплащане от $ 5.00 до $ 20.00 за всяко). Някои биха могли да имат ограничения по отношение на това в кои типове стаи е позволена употребата на сгъваеми легла. Това може да е упоменато на информационната страница на съответното място за настаняване. Ако се приемат специални изисквания, на резервационния формуляр ще има поле, в което ще можете да впишете своите специални изисквания и да ги отправите към хотела или отдавания под наем ваканционен имот.

Общото

Какъв вид обслужване на клиентите се предлага?

Какъв вид обслужване на клиентите се предлага?

След подаване на Вашия формуляр за резервация, ще получите е-мейл адрес, който ще може да използвате за отправяне на всички Ваши запитвания. Нашите квалифицирани и приятелски настроени агенти са на разположение за да отговорят на Вашите въпроси. Трябва само да попитате.

Има ли услуга по трансфер от/ до летището, предлагана от хотела?

Има ли услуга по трансфер от/ до летището, предлагана от хотела?

Много хотели предлагат услуги по трансфер до и от летището. Това може да е отбелязано на страницата за информация за мястото на настаняване. Ако тази услуга се предлага, хотелът може да има допълнителна такса за тази услуга. Този тип услуга обикновено не е налична при ваканционните имоти под наем.

Има ли наличен паркинг? Безплатен паркинг? Възможност за дългосрочно паркиране?

Има ли наличен паркинг? Безплатен паркинг? Възможност за дългосрочно паркиране?

Повечето хотели и ваканционни имоти, отдавани под наем, предлагат безплатен паркинг на своите гости, въпреки че има и такива, които биха могли да изискват допълнително заплащане за това. Възможността за дългосрочно паркиране се предлага по усмотрение на всяко отделно място за настаняване (често в рамките на комбинирани оферти, включващи паркинг и полет). Това може да бъде отбелязано в раздела Информация за мястото за настаняване.

Какви са насоките за местонахождението на хотела?

Какви са насоките за местонахождението на хотела?

Информацията за местонахождението на хотела понякога е упомената на информационната страница на мястото за настаняване. Това може да включва информация относно разстоянието от хотела до определени забележителности или до летището. Резервациите за ваканционни имоти, отдавани под наем ще съдържат насоки, включени в е-мейла за потвърждение.

Включена ли е закуска?

Включена ли е закуска?

Много хотели предлагат безплатна закуска. Често, това е континентална закуска, а понякога това е само кафе и понички. За ваканционните имоти е голяма рядкост да се предлага закуска. Ако е включена такава, то това трябва да бъде отбелязано в рамките на информационната страница на мястото за настаняваме.

Хотелите имат ли минимални възрастови изисквания?

Хотелите имат ли минимални възрастови изисквания?

Моля, имайте предвид, че някои хотели биха могли да имат ограничения или изисквания за минимална възраст, при резервация на стая. Така например, някои хотели с казина, биха могли да имат изискване да сте на 21 година възраст, за да може да се регистрирате. Моля, допитайте се до служител на отдел „Обслужване на клиенти” или директно до хотела.


  

Всички езици:Hotel reservations | Hotelreservierungen | Réservations d'Hôtels | Prenotazioni Alberghiere | Reservas de Hoteles | Reservas de Hotéis | Hotelreserveringen | Reserves d'hotel | Ξενοδοχειακές Κρατήσεις | Rezerwacje hotelu | Бронирование отелей | Rezervace hotelu | ホテル予約 | 酒店预订 | Hotellbokningar | Hotellreservasjoner | Hotelin varaukset | Otel rezervasyonları | Hotelreservationer | Rezervări | Хотелски резервации | Hotel foglalások

Авторско право © 2001 - 2024 Eurobookings.

Още eurobookings за вас

Бъдете информирани относно новостите и специалните оферти!